Ardianin kuningas Felixin linnassa.

Varhain eräänä aamuna Kyra oli matkustanut yksin Kuningas Felixin sekä tämän tyttären Jaden luokse.
Koska Kyra ei voinut puhua enää, hän joutui pitämään pitkän "keskustelun" kynän ja paperin avulla Felixsin kanssa. Onneksi kuningas oli lempeämpi ja ymmärtäväisempi kuin entinen kuningas, Felixin isä, Vincendus. Asia koski naimakauppoja, joita Felix oli itse ehdottanut Von Mayreeen suvulle.
PP87.jpg

Viimein Jade ja tämän seuraneiti Amalie Fismerius kutsuttiin paikalle.
"Jade, sain äskettäin kirjeen veljeltäsi, Sion aikoo palata ottamaan paikansa Ardianin kuninkaana. Niimpä sinä et saa kruunua, mutta olemme tämän Rouva Von Mayreen kanssa sopineet, että heidän poikansa Raistlin nai sinut", Felix kertoi rauhallisena. Jade tuijotti hetken isäänsä ja räjähti sitten:
"Pikku veljeni ei ole vuosiin välittänyt oikeuksistaan ja nyt minut sysätään syrjään ja naitetaan jollekin rahvaalle.", Jade kiljui ja huitoi vihaisena käsillään. Kyran silmät pyöristyivät tyrmistyksestä ja Amalie yritti rauhoitella Jadea.
"Neiti, Herran Raistlin on kyllä ylhäistä sukua, hän ei vain ole kuninkaallinen", seuraneiti yritti puhua raivovan emäntänsä yli.
"MISTÄ SINÄKIN SEN TIEDÄT!", Jade jyrähti ja katsoi isäänsä sitten jatkaen,
"Mutta pakkohan minun on siihen suostua eikö niin?"
Felix nyökkäsi ja katsoi Kyraa hetken.
Nainen nyökkäsi hyväksyvästi ja viittoi sitten hetken Amalieta päin ja selitti jotain käsillään. Felix nyökkäsi ja pyysi Jadea ja Amalieta poistumaan huoneesta.
PP88.jpg

Jade ryntäsi huoneeseensa kun taas Amalie meni laittamaan päivällistä keittiöön päästyään hän meinasi purskahtaa itkuun. Raistlin naisi toisen naisen, hänen Raistlininsa. Miksi mies ei ollut puhunut kirjeissään mitään tästä. Amalie tunsi sydämensä särkyvän pieniksi palasiksi.
PP84.jpg

Myöhemmin Amalie meni hakemaan Jadea päivälliselle, hän löysikin nuoren neidin sängyltään itkemästä.
"Jade, älä itke, Olen kuullut, että Raistlin on hyväsydäminen ja rakastava ihminen. Ja lisäksi hän on komea", neiti kertoi unelmoivasti.
"Amalie, kyse ei ole. Olen jo vuosia opettelut siihen, että minusta tulee Ardianin Kuningatar, äitini tavoin. Nyt veljeni joka karkasi vuosia sitten Derveriin palaa ja vie kruunun edestäni.", Jade kertoi surullisena:
"Tuntuu aivan kuin isä olisi pettänyt minut"
Amalie hymyili hieman ja sanoi sitten:
"Isälläsi on sinulle hienoja uutisia päivällisellä mutta nyt pesulle ja pukeutumaan."
PP86.jpg

Tapansa mukaan Amalie kylvetti neidin ja he juttelivat järjestetyistä avioliitoista, Jadesta oli outoa, että Amalie oli niinkin onneissaan, että hänen puolisonsa oli juuri Raistlin Von Mayree.
PP83.jpg

He menivät pöytään jossa jo Felix odotti heitä.
"Jade, et joudu yksin lähtemään. Sovimme Kyran kanssa, että Amalie lähtee mukaasi, sekä Herra Bering, Amalie ja David menevät naimisiin samoin kun sinä ja Raistlin" Jade oli tiputtaa haarukkansa.
PP85.jpg

Nuori prinsessa kääntyi katsomaan ystävätärtään hieman shokissa.
"Miksi et kertonut mitään Amalie?", hän kysyi sitten.
"Halusin yllättää sinut, Minäkin menen siis naimisiin aivan kuten sinä, tuntemattoman miehen kanssa.", Amalie vahvisti Kuningas Felixin puheet.
PP82.jpg

Myöhemmin samana iltana Von Mayreillä.

Tomas ja hänen vaimonsa istuivat olohuoneessa, he olivat kutsuneet Raistlinin myös sinne. Jotta asia saataisiin nopeammin hoidettua Tomas hoiti puhumisen tällä kertaa.
"Raistlin, tiedät varmaan että olet jo aikuinen mies?", Tomas aloitti.
"Kyllä isä. Mutta en aio liittyä armeejaan vaikka kuinka haluaisit", Raistlin sanoi ja ihmetteli kun hänen äitinsä hymyili hieman.
"Emme me siitä aio puhua vaan siitä, että sinusta tulee pohjoisessa sijaitsevan pienen tilamme isäntä. Sinusta ja vaimostasi Jade Von Dealaninsta.", Tomas kertoi.
"Tarkoitatko Ardianin prinsessaa?", Raistlin kysyi silmät pyöreänä ja hänen isänsä nyökkäsi.
PP81.jpg

Kun Tomas oli kertonut koko naimakauppa jutun Raistlin seisoi hetken paikallaan miettien jotain omassa päässään hiljaisena. Kyra hyppäsi kyyneleet silmissä poikansa kaulaan.
"Äiti älä itke, en minä ole teille siitä vihainen jos pelkäät. Ymmärrän että ajattelette vaan parastani ja olen siitä kiitollinen", Raistlin sanoi ja halasi äitiään tiukasti.
PP80.jpg

Kyran poistuttua nukkumaan Raistlin istui isänsä viereen huolestuneen näköisenä.
"Pohjoisessa ei ole paljoa ruokaa, minun täytyy opetella viljelemään ja tehdä töitä. Kuinka isä selviän siitä kaikesta, minut on opettu olemaan vain isäntä?", poika kysyi sitten. Tomas naurahti pienesti ja katsoi sitten poikaansa:
"Jaden seuraneiti Amalie Fismerius sekä hänen tuleva miehensä David Bering muuttavat kanssanne tilalle. Heitä tule teidän palvelijoitanne. Jade tarvitsee niin paljon apua sopeutumisessa, että ainoa tapa oli palkata myös Amalie avuksi"
*Minun Amalieni? Minun pieni suloinen nuken näköinen Amalieni*,Raistlin ajatteli ja tunsi kirpaisun mahanpohjassaan, hän pääsisi silti rakastamansa naisen lähelle.
"Mutta nyt nukkumaan, huomenna lähdemme viimeistelemään Pohjoisen tilan taloa asuinkuntoon", Tomas sanoi ja poistui vaimonsa viereen nukkumaan.
PP79.jpg

Kun muu perheheräsi aamulla Raistlin oli jo edeltä lähtenyt pohjoiselle tilalle, hän oli tehnyt muille aamupalaksi leipiä. Aamisella  Kitiara näytti ensimmäistä kertaa avoimesti tunteensa sisaruksiaan kohtaan.
"Onko tiedän pakko lähettää Raistlinkin pois, isä?", hän kysyi.
"Raistlinista tulee tilan isäntä hänen on pakko lähteä.", Tomas kertoi kärsivällisesti nuorimmaiselleen. Kyra katseli tytärtään hämmästyksen vallassa.
"Ensin Tika, ja nyt Raistlin, minulle ei jää ketään leikkikaveria", Kitiara parahti niin että vaaleat kiharat vavahtivat.
PP78.jpg

Tomas selitti sitten tytölle, että Kyra saisi pian vauvan, josta tulisi tytölle uusi leikkikaveri. Kitiara tuijotti äitiään hetken ja kysyi sitten:
"Oletko sinä syönyt minulta sisaren?"
Kyra hymyili ja pudisteli päättään, Kitiara oli ainut joka oli oppinut ymmärtämään äitinsä viittomista, hän seurasi tarkasti kun hänen äitinsä viittoi ja sitten ja katsoi äitiään hämillään.
Pienen mietinnän jälkeen tyttö hihkaisi sitten:
"Siis pienet haltiat syöttivät sinulle ihmislapsen siemeneni ja sinä kasvatit sen mahassasi."
Kyra nyökkäsi ja hymyili alkaen siivota astioita pöydästä.
"Mitähän tuostakin tytöstä tulee?", Tomas sanoi hieman ärtyneenä,
"Haltioita ja ihmislapsen siemeniä"
PP77.jpg

Kun Kyra pääsi keittiöön hän tunsi vihlaisun mahassaan. Posliiniset astiat tippuivat hänen käsistään kivun voimasta ja hän piteli mahaansa.
*Nyt on aika*, hän ajatteli kauhuissaan. Kivun takia nainen ei voivut liikkua, eikä hän osannut enää puhua.
*Luoja auta minua tai kuolemme molemmat minä sekä lapsi*, Kyra ajatteli tuskatustenaana. Äkkiä nainen kuuli vuosiin oman äänensä, kuinka hento se olikaan, kaunis kuin satakielen laulu vaikka ääni oli tuskaa täynnä.
"TOMAS, LAPSI SYNTYY!"
PP76.jpg

Pitkällisen synnytyksen jälkeen Kyra sai lapsen maailmaan, mutta se ei loppunutkaan ensimmäiseen nyyttiin, vaan puolen tunnin päästä hän sai toisenkin lapsen ulos. Tytön ja pojan. Kyra piteli vauvoja sylissään ja itki pienesti. Hän sai kauniin ruskea silmäisen ja tummatukaisen tytön, joka oli syntynyt sensin. Tomasin siskon mukaan tyttö sai nimekseen Evary. Lisäksi he saivat toisen pojan. Ruskea silmäisen sekä vaalea hiuksisen aivan kuten Raistlin. Poika sai nimekseen Tanis.
PP75.jpg

Jatkuu...